Vca in Arnhem: wat is het en heb jij het nodig?

vca arnhem

Vca in Arnhem halen kan heel goed. Het is namelijk een soort diploma dat in veel sectoren goed van pas kan komen. Kom jij uit Arnhem en wil je graag dat vca halen? Of wil je eerst meer weten over wat het precies is? Je ontdekt het allemaal hier.

vca arnhem

Wat vca precies inhoudt 

De veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers, beter bekend onder de afkorting vca, is een lijst met aandachtspunten en werkmethodes op het gebied van veiligheid en gezondheid. De VCA helpt werknemers in risicovolle werkomgevingen om veiliger en gezonder hun werk te doen.

Welke sectoren dan?

Zoals je misschien al vermoed naar aanleiding van bovenstaande uitleg, is die vca al lang niet meer alleen toepasbaar voor aannemers. Er zijn een heleboel sectoren waar een vca diploma handig is of zelfs verplicht wordt gesteld door overheid of werkgever. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld de bouw in allerlei vormen. Maar ook de petrochemische- en offshore industrie zijn sectoren waar er vaak om wordt gevraagd. De elektrotechniek is er nog zo eentje. 

Vergoeding

Als het verplicht is om een vca te hebben, dan wordt dit vaak verplicht gesteld door je werkgever of door een bepaalde wet. In beide gevallen bestaat er een kans dat het vergoed wordt dus check dit altijd even bij je werkgever.