Gebruikte horeca meubels kopen: 3 punten waar je op moet letten

horeca meubilair

Wil je jouw horecazaak een nieuwe look geven of start je net met jouw horecazaak? Dan kun je ervoor kiezen om gebruikte horeca meubels te kopen. Hiermee bespaar je geld en het is ook nog eens beter voor het milieu. Maar waar moet je nu eigenlijk precies op letten bij het kopen van gebruikte horeca meubels? In dit artikel bespreken we drie belangrijke punten.

Tip 1: Check of er defecten zijn

Je wilt natuurlijk niet dat je stoelen straks doorzakken en je tafels steeds blijven wiebelen. Daarom is het van belang om bij de aanschaf van gebruikte horeca meubels te letten op de aanwezigheid van defecten. Bekijk het meubilair van alle kanten en test stoelen even uit.

horeca meubilair

Tip 2: Vergelijk de prijzen

Ook als je gebruikte horeca meubels koopt, kun je soms nog duur uit zijn. Kijk daarom goed naar de prijzen en vergelijk dit met andere soorten horeca meubels en andere aanbieders. Zo kun je ervoor zorgen dat je nog voordeliger uit bent.

Tip 3: Koop bij een tweedehands winkel

Je kunt horeca meubels over kopen van een ander bedrijf of een particulier, maar dan heb je geen garantie. Als je jouw horeca meubels bij een tweedehands winkel of webshop koopt, heb je dit in veel gevallen wel. En mocht je dit dan ook niet hebben, dan kun je het bedrijf alsnog vinden als er toch iets mis blijkt te zijn met je gebruikte horeca meubels.