De perfecte plaats voor de verlichting

Verlichting onder keukenkastjes

Een van de dingen die niet mag ontbreken in een keuken is goede verlichting. Als je eindelijk de juiste verlichting hebt gevonden, moet je alleen nog een goede plek vinden voor de verlichting. Je kan er voor kiezen om verlichting onder keukenkastjes te hebben of gewoon één lamp aan het plafond te laten hangen om de hele keuken te verlichten.

Verlichting onder keukenkastjes

Het maakt niet uit wat voor een verlichting je hebt of hoeveel. Het gaat erom dat je de verlichting op een strategische manier plaatst, aangezien je natuurlijk wil dat je hele keuken goed verlicht wordt en niet alleen maar een klein stukje van de keuken. 

Kies voor een centrale plek

Een lamp in de keuken moet zorgen voor voldoende verlichting zodat je de hele keuken kan zien. Daarom wil je kiezen voor een centrale plek in de keuken. Op die manier wordt elk stukje van jouw keuken in het licht gezet. Als je kiest voor een centrale plek is het handig om een of meerdere lampen aan het plafond te hebben. Lampen aan de plafond worden vaak gezien als het basislicht aangezien zij de hele keuken weten te verlichten.

Houd er wel rekening mee dat je de lamp nog wel makkelijk moet kunnen schoonmaken en dat hij niet in de weg hangt. 

Kies voor extra verlichting onder de keukenkastjes

Het kan best zijn dat je vindt dat jouw plafondlamp jouw keuken niet goed genoeg verlicht of dat er een grote schade wordt gecreëerd op jouw aanrechtblad. Dan kan het handig zijn om wat extra verlichting te plaatsen onder jouw keukenkastjes. Kies dan bijvoorbeeld voor een LED strip. LED lampen zijn makkelijk te plaatsen onder jouw keukenkastjes en vallen niet te veel op. Op die manier is jouw keuken goed genoeg verlicht zonder dat het uiterlijk van de keuken minder wordt.

Daarnaast kost een LED strip ook nog eens minder geld dan een gloeilamp en gaan ze langer mee. Op die manier dood je twee vliegen in één klap.