Twee tips bij een vette huidtype

Heb jij ook zo’n last van een vette huid? Je bent niet alleen! Veel mensen hebben een vette of gemengde huidtype. Hoe zorg je nou eigenlijk dat je dit in bedwang kan houden? Het is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt… Twee simpele tips kunnen je hierbij helpen. Je kunt bijvoorbeeld iedere ochtend én iedere avond goed je gezicht wassen en regelmatig natuurlijke gezichtsmaskers gebruiken. Wellicht heb je binnenkort dan een minder glimmend gezicht met minder imperfecties. Wat wil je nog meer!? Bekijk hier de Eczeem creme van IK Skin Perfection.

Gezicht reinigen

Eigenlijk is een goede reiniging van het gezicht voor ieder huidtype van belang. Maar het zou goed eens je vette huid beter in bedwang kunnen houden. 2x per dag je gezicht wassen is nou eenmaal super goed voor je. Het voorkomt namelijk dat je gezicht vuil gaat vasthouden. Vuil uit bijvoorbeeld de lucht of vanaf je handen zorgt ervoor dat je poriën dicht gaan zitten en de oliën gaan ophopen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Gebruik voor het reinigen een passende wasgel met ingrediënten die passen bij een vette huid zoals Salicylzuur. Er zijn ontzettend veel ingrediënten die helpen bij een vettige huid. Reiniging is niet het enige voordeel dat hierbij een rol speelt. Na een flinke koude plas water in je gezicht ‘s ochtends ben je meteen klaarwakker.

Gezichtsmasker gebruiken

Het kan heus niet kwaad om eens in de zoveel tijd, ongeveer 2 à 3 keer per week, een gezichtsmasker te gebruiken. Voor een vette huid zijn er verschillende soorten maskers die kunnen helpen. Denk hierbij aan een peel-off masker of een kleimasker. Kijk hierbij wel naar natuurlijke gezichtsmaskers die natuurlijke ingrediënten bevatten die passen bij een vette huidtype, net zoals bij de wasgel. Bij een peel-off masker trek je overtollig vuil uit poriën en minder ophoping plaatsvindt. Een kleimasker droogt langzaam op en absorbeert oliën en vetten vanuit je gezicht. Zo hebben beide maskers hun eigen, optimale effect. Eczeem creme van IK Skin Perfection