Zelf nieuwe wiellagers kopen brengt voordelen met zich mee

Wiel

Zelf nieuwe wiellagers kopen voor je auto kan verschillende voordelen opleveren. Wist je bijvoorbeeld dat veel autogarages een marge rekenen over de producten die ze voor jou bestellen? Als gevolg hiervan betaal je onnodig veel voor het vervangen van versleten onderdelen. Mocht je de onderdelen niet vervangen, dan breng je jezelf in gevaar. De auto zal immers niet langer goed werken, wat grote risico’s met zich meebrengt. Daar komt bij, dat de auto mogelijk niet langer de openbare weg op mag. Dit is bijvoorbeeld het geval, wanneer de auto tijdens een APK-keuring wordt afgekeurd. Reden genoeg om versleten onderdelen tijdig te laten vervangen.

Versleten wiellagers in je auto vervangen

Wiel


Voor het vervangen van versleten wiellagers hoef je niet per definitie langs de autogarage. Je kunt de onderdelen op internet bestellen en vervolgens zelf in de auto monteren. Er zijn handige instructievideo’s te vinden, waarin wordt toegelicht hoe het vervangen van deze onderdelen in z’n werk gaat. Over het algemeen moeten de lagers eens per 50.000 kilometer vervangen worden. Logischerwijs is het enigszins van het gebruik van je auto afhankelijk, wanneer dit moment zich precies voordoet.

Tips bij het kopen van losse onderdelen

Techniek

Voorheen werden de lagers bij je wielen vaak als losse onderdelen besteld. Tegenwoordig is dat niet meer helemaal zo! De lagers zijn namelijk een onderdeel geworden van de wielnaven, waar ook de ABS-sensoren van je auto in zitten. Op deze manier wordt het vervangen van de onderdelen rond je wielen nog eenvoudiger. Zou je de lagers in het verleden vervangen hebben, dan was de kans groot dat de ABS-sensoren nadien niet meer werkten. Het monteren hiervan vergde de nodige precisie! Je kunt de wielnaven ook als een complete set bestellen en meenemen naar je garage. Hier kan men dit onderdeel vervolgens direct in je auto plaatsen. Zo bespaar je tijd en geld!