E-sigaret kopen? Hier moet je rekening mee houden!

Een e-sigaret kan een uitkomst zijn bij het stoppen met roken. Je krijgt hiermee minder schadelijke stoffen binnen en je kunt het nicotinegehalte langzaam verminderen. Uiteindelijk kun je hiermee helemaal stoppen. Je wilt nu graag een e-sigaret kopen, alleen weet je niet welke je moet kiezen. In dit artikel leggen we je uit waar je rekening mee moet houden.

e-sigaret kopen

Model

E-sigaretten zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen. Zo zijn er e-sigaretten die veel weg hebben van een sigaret, vaporizers, mini’s en e-sigaretten in de vorm van een sigaar of pijp. Welk model het beste bij jou past hangt geheel af van jouw persoonlijke voorkeuren. Vaak kun je als eerste e-sigaret het beste kiezen voor een model dat lijkt op wat je gewoonlijk rookt, dus een e-sigaret in de vorm van een sigaret, sigaar of pijp.

Batterijduur vs. grootte

Als je je e-sigaret gedurende de dag niet steeds wilt opladen, kun je het beste kiezen voor een model met minimaal 1000 mAh. Modellen met 2000 mAh gaan vaak zelfs wel twee dagen mee. Het nadeel van e-sigaretten met een grotere capaciteit is dat ze vaak groter zijn. Wil je liever een kleiner model? Dan kun je beter kiezen voor een e-sigaret met een batterij van 650 mAh. Bedenk voor jezelf wat jij belangrijker vindt.

e-sigaret kopen

E-liquids

Er zijn zoveel smaakjes e-liquid verkrijgbaar en daarom is het soms lastig om een lekkere smaak te kiezen. Dezelfde smaak van een ander merk kan ook weer heel anders zijn. Koop daarom verschillende proefpakketjes met e-liquids, zodat je ze kunt uitproberen.