Beginnen met snowboarden? Handige tips en tricks

snowboards

Als je deze blog leest dan ga je binnenkort waarschijnlijk voor het eerst snowboarden. Leuk! De eerste keer snowboarden kan best spannend zijn. En frustrerend, zeker wanneer je het idee hebt dat je het niet snel genoeg onder de knie krijgt. Dit is echter heel normaal. Ze zeggen niet voor niets dat snowboarden lastig is om te leren. Echter is het een kwestie van doorzetten, na een paar dagen zul je merken dat je er meer plezier in krijgt en het steeds makkelijker wordt. In de blog van vandaag geven we je enkele handige tips en tricks wanneer jij net begint met snowboarden. Hopelijk heb je er iets aan!

Snowboard en toebehoren aanschaffen

Ga je voor het eerst snowboarden? Dan heb je natuurlijk uitrusting nodig. Wanneer je nog nooit eerder op een snowboard hebt gestaan, kan het een grote stap zijn om een snowboard kopen. Je weet namelijk nog niet of snowboarden iets voor jou is. Maak daarom de afweging of je nu al wil investeren in een eigen snowboard en of je bijvoorbeeld snowboard schoenen kopen wil. Vind je die stap toch te groot? Vraag dan eens in je familie- en vriendenkring of iemand misschien nog spullen te leen heeft. Ook kun je soms op wintersportbestemming een groot deel van je uitrusting huren.

Lessen

Is je uitrusting compleet? Vergeet ook vooral je snowboard bril niet. Hoewel het op je wintersportbestemming erg koud is, schijnt de zon wel veel. Ook kan het gaan regenen of bijvoorbeeld sneeuwen. Het is dan fijn om een bril te dragen. Als je uitrusting compleet is, is het zaak om een school te zoeken waar je lessen kunt volgen. Privélessen kosten misschien iets meer, maar helpen je wel om het snowboarden sneller onder de knie te krijgen. De instructeur kan zijn aandacht bij privélessen namelijk volledig op jou richten. Al het begin is moeilijk, en zo is dat ook met snowboarden. Geef dus vooral niet op wanneer het niet meteen wil lukken. Als je het eenmaal onder de knie hebt zul je ervaren hoe leuk deze wintersport is.