Anti muggenlamp, deet of klamboe: wat werkt het beste?

anti muggenlamp

Je kent ze ongetwijfeld, want vrijwel iedereen is al wel eens door eentje gebeten: muggen. In ons land en eigenlijk vrijwel alle landen ter wereld komen de muggen met name in de zomer menig huis en slaapkamer in om ons te steken. Zo krijg je van die nare, jeukende bulten en dat wil natuurlijk niemand. Er zijn oplossingen genoeg, zoals deet smeren, de anti muggenlamp of een klamboe ophangen. Maar welke is nu het meest effectief?

anti muggenlamp

Afhankelijk van de situatie

Allereerst moet gezegd worden dat deet smeren natuurlijk een goede oplossing is omdat je dit direct op je huid smeert. Waar je ook bent, de mug vind jouw huid niet meer aantrekkelijk. Bij een klamboe of muggenlamp moet je echter in de buurt zijn. Maar deet is niet heel goed voor je huid en het stinkt verschrikkelijk. 

De muggenlamp daarentegen trekt de muggen aan en houdt ze dus juist op een specifieke plek. Waar een klamboe vaak alleen een bepaalde kamer of alleen je bed bedenkt, is een muggenlamp in een radius van een aantal meters zelfs hartstikke effectief. Je zou dus kunnen stellen dat de anti muggenlamp het meest effectief is.