Beton in de keuken

Beton in de keuken 

Beton wordt al sinds jaar en dag gebruikt als bouwmateriaal, gebouwen worden gefabriceerd van gegoten beton ter plaatse of worden in een fabriek gemaakt en op locatie in elkaar gezet. Beton is daardoor een essentieel onderdeel van onze samenleving, zonder beton zouden we namelijk nog steeds baksteen gebruiken. Beton is nu zelfs zo belangrijk dat het niet alleen meer gebruikt wordt als bouwmateriaal, maar ook als decoratief element binnenshuis. Zo heb je betonnen muren, meubels, aanrechten en beton cire keuken vloeren. Het gebruik van gepolijst beton is de laatste jaren enorm toegenomen, en met goede reden, want beton cire heeft enorm veel voordelen. Deze voordelen zijn voor iedere ruimte gelijk, maar vooral in de keuken zien we steeds meer beton cire. 

Betonnen vloer 

Beton als vloermateriaal klinkt misschien gek, het is namelijk koud, ruw en stroef. Gelukkig zijn beton cire en beton twee hele verschillende dingen, al lijken ze misschien gelijk. Beton is in de basis een mix van water en cement, als dit opdroogt vormt een hard soort gesteente. Beton cire wordt ook hard als het droogt, maar in plaats van water gebruikt men een synthetische hars voor het product. Dat heeft als voordeel dat het veel minder dicht is, waardoor beton cire een stuk lichter is. Beton cire kan daardoor makkelijker gelegd worden in een woning en werkt perfect samen met een ondervloerse verwarming. Daarnaast kan het naadloos aangelegd worden waardoor het makkelijk schoon te houden is en past het daardoor perfect in de badkamer

Gekleurd 

Omdat de cire een stuk minder dicht is dan gewoon beton kan het gekleurd worden. Hierdoor is er altijd wel een tint die bij jou woning past. Beton cire keuken vloeren zijn daardoor razend populair. Je kan bijvoorbeeld een donker grijze beton cire vloer laten leggen. De naadloze uitstraling zorgt ervoor dat, in combinatie met de lichte beton cire muren de ruimte extra groot lijkt. Al deze voordelen zorgen ervoor dat beton cire een fantastisch product is om toe te passen in jouw woning!