Vliegengordijnen verfraaien het interieur

Vliegengordijnen zijn in eerste instantie bedoeld als barrière tegen vliegen, maar daarnaast zijn het inmiddels ook producten waarmee je het interieur een mooie uitstraling kunt geven. Vliegencenter.nl heeft zoveel soorten vliegengordijnen in het assortiment, dat het bijna lastig is om een keuze te maken. Je hebt vliegengordijnen met een leuke print, een vliegengordijn in een draadjesuitvoering en er zijn handige magneetgordijnen. Ook wat betreft materiaal is de keuze enorm. Vliegengordijnen hebben tegenwoordig zo’n goede kwaliteit, dat je er jarenlang plezier van kunt hebben. De meeste gordijnen hebben een levensduur van 8 tot 10 jaar.

Vliegengordijnen monteren

Een vliegengordijn is ooit bedacht om in de deuropening te plaatsen. Daardoor kan er wel licht en frisse lucht naar binnen stromen, maar worden insecten en vliegen buiten gehouden. De meeste vliegengordijnen zijn nog steeds bedoeld om in de deuropening te plaatsen, maar er zijn ook vliegengordijnen verkrijgbaar die de lengte hebben van een hele schuifpui. De meeste gordijnen worden gemonteerd in of op het kozijn. Montage is eenvoudig met de bijgeleverde handleiding. Je kunt kiezen om de gordijnen als doe-het-zelf-pakket te kopen of als compleet gemonteerd product.

Vliegengordijnen met magneten

Een relatief nieuw soort vliegengordijn is een type dat is voorzien van magneten. Kenmerk van deze gordijnen is dat ze heel licht zijn. Ze wegen nog geen gram per vierkante meter. Een magneetgordijn laat veel licht door. Het prettige aan deze gordijnen is dat je door de deuropening kunt lopen, waarna het gordijn zichzelf automatisch sluit. Je kunt dus nooit vergeten het vliegengordijn te sluiten. Deze magneetgordijnen kunnen ook voor een schuifpui worden gehangen. Ze kunnen alleen op het kozijn worden gemonteerd. Voor de montage is het niet nodig om te boren of te schroeven. Bij vragen over de vliegengordijnen kun je contact opnemen met de klantenservice.