De kosten van een aov verzekering voor zzp zijn al hoog genoeg

kosten aov verzekering zzp

Geld besparen is moeilijk maar als ondernemer al helemaal. Belastingen, btw en verzekeringen: je bent een hoop kwijt. De kosten aov verzekering zzp is dan ook exponentieel groot. Je dekt natuurlijk ook een flink risico af met deze verzekering. Afhankelijk van je beroep kan het honderden euro’s per maand kosten om je te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Er zijn echter uitzonderingen. 

kosten aov verzekering zzp

Ziek zijn en ziek blijven

Ondernemers en zzp’ers moeten vaak erg veel betalen om zich te verzekeren. En dat terwijl ze gemiddeld heel weinig ziek zijn. Gelukkig zijn er alternatieven zoals een broodfonds of een vereniging voor zzp’ers. Er zijn namelijk veel mensen in dezelfde situatie als jij en zij zullen dan ook dezelfde behoefte hebben. Veel van deze verenigingen en fondsen zijn gebaseerd op het feit dat je elkaar op deze manier kunt ondersteunen. Daarom is het goed om daar eens onderzoek naar te doen.

De maandelijkse premie

De kosten van zo’n verzekering, fonds of vereniging kunnen erg verschillen. Het is dan ook goed om eerst te bedenken welke vorm bij je past en dan te bepalen wat je maandelijks kwijt kan en wil zijn aan zo’n verzekering.