Lasersnijden aluminium

lasersnijden

Lasersnijden aluminium is een techniek waarbij met een laser uit aluminium elke gewenste vorm uitgesneden kan worden. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Een snelle werkwijze, weinig product verlies en de mogelijkheid om verschillende materialen te snijden zijn een aantal voordelen van laser snijden. Ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jouw specifieke wensen.

lasersnijden

Voordelen aluminium

Aluminium is een licht, maar zeer sterk metaal. Door de lage smelt temperatuur is het makkelijk te vormen. Aluminium ziet er onbewerkt mooi uit. Aluminium is dankzij de vorming van een natuurlijke beschermende oxidelaag beschermt tegen corrosie. Aluminium geeft geen giftige stoffen af en kan daardoor ook gebruikt worden om voeding en drinken in te bewaren. Daarnaast is aluminium zeer geschikt om te recyclen en draag je met het gebruik van aluminium bij aan duurzaam gebruik van materiaal.
Uiteraard zijn er ook nadelen zoals: Aluminium is lastig lassen en vraagt om speciale vaardigheden bij de lasser. Een ander nadeel is dat aluminium duur is in vergelijking met andere metalen. Als we de voor- en nadelen naast elkaar leggen dan is aluminium voor vele klussen een goed materiaal met vele mogelijkheden. Informeer naar jouw speciale wensen en vraag een offerte aan voor de mogelijkheden van aluminium lasersnijden.