Fysiotherapiepraktijk Kerkrade

Ik liep al langere tijd rond met pijnklachten in mijn onderrug. Ik dacht het is vanzelf gekomen dus het zal ook wel weer vanzelf overgaan. Echter duurde dit al een maand of twee. Iemand vertelde mij toen dat ik contact op moest nemen met een fysiotherapeut, zodat deze naar mijn klachten kon kijken. Na lang zoeken via internet kwam ik uit op fysiotherapiepraktijk Kerkrade. Bij deze praktijk werken fysiotherapeuten die extra gespecialiseerd zijn in pijn in de rug. Dit leek mij voor mijn klachten dan ook de beste optie. 

Ik was hiervoor nog nooit eerder bij een fysiotherapeut geweest. Ik belde de praktijk met de vraag of ik een afspraak kon maken. Ik kon de volgende dag al terecht! Ik moest een handdoek meenemen en mijn legitimatiebewijs. 

De afspraak 
Precies op tijd werd ik binnengeroepen door de fysiotherapeut. Deze vertelde mij dat we eest een kort vraaggesprek gingen doen en dat ik daarna onderzocht zou gaan worden. Na het onderzoek kwam er naar voren dat ik a-specifieke rugklachten heb, welke bij mij waarschijnlijk veroorzaakt zijn door een verkeerde houding. Mijn rug is te hol, waardoor ik verkeerde spieren gebruik. De fysiotherapeut heeft samen met mij een behandelplan opgesteld aan de hand van de doelen die ik wilde bereiken. Ik wilde binnen 8 weken pijnvrij zijn. 

De 6 weken daarna kwam ik elke week naar de praktijk toe voor de behandeling. De behandeling bestond vooral uit het doen van oefeningen, zowel op de praktijk als thuis, om mijn spieren te verstevigen en mij een betere houding te geven. Nu, 8 weken later ben ik volledig pijnvrij en is mijn houding sterk verbeterd!