De voordelen van een bubbelbad

opblaas zwembad

In plaats van een Intex zwembad, kan je ook kiezen voor een jacuzzi. Het gebruik van dit bad brengt een aantal voordelen met zich mee. Ten eerste zorgt een bubbelbad ervoor dat je zowel in de zomer als in de winter kan genieten van de buitenlucht. In de zomer kan het bad namelijk verkoeling bieden en in de winter juist warmte. Zelfs met een klein terras is het nog mogelijk om te genieten van een bubbelbad. Als laatste is het simpelweg ook goed voor jouw lichaam. De warmte verlaagt de stress en kan helpen bij spier- en gewrichtspijn.

Hoe lang kan je in een hot tub blijven zitten?

Hoe lang je in een jacuzzi kan zitten is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan persoonlijke voorkeur, tolerantie en je gezondheid. Het is namelijk persoonsafhankelijk of lang weken in een warm bad goed is voor jouw lichaam. Begin met korte periodes en verhoog de temperatuur geleidelijk. Als je eenmaal gewend bent aan het water en de temperatuur ervan, dan wordt aangeraden om ongeveer 30 à 60 minuten in het water te spenderen. Het draait er vooral om wanneer jij een verschil merkt in hoe jij je voelt. Als je na 20 minuten ontspannen en tevreden bent, kan je het ook daarbij houden.

Hoe vervang je het water in een jacuzzi?

Het water in een opblaasbare jacuzzi moet 3 à 4 keer per jaar vervangen worden. Zorg hierbij altijd dat je eerst de jacuzzi uitschakelt voordat je hieraan begint. Sluit hierna een kraantje aan op de zijkant van de spa, je kan het water in principe gewoon de tuin in laten lopen. Hierna kan je de jacuzzi reinigen met een wandreiniger, je ziet vaak goed tot waar het water heeft gestaan. Zorg ervoor dat je alles goed wegpoetst en maak de filters schoon. Hierna kan je met een tuinslang de kuip opnieuw vullen. Hierna is het een kwestie van de waterkwaliteit controleren en genieten van een schoon bad.