DLP KVP: Wat is het en wat heb je eraan?

Het kan voorkomen dat er gewerkt moet worden op een verontreinigde grond of met verontreinigd grondwater: dit kan grote risico’s met zich meebrengen voor mens en milieu. Het is dan belangrijk dat er een DLP of een KVP aanwezig is. Met een DLP KVP kies je voor een veiligheidskundige met de juiste kennis en ervaring op het gebied van veilig werken. DLP staat voor Deskundig Leidinggevende Projecten en KVP staat voor Kwaliteits Verantwoordelijk Persoon. Het is goed mogelijk om een DLP-er in te schakelen die tegelijkertijd ook inzetbaar is als KVP-er.

Wat houdt deze functie in? Een DLP KVP beschikt over alle belangrijke kennis voor het waarborgen van een veilige werkplek rondom het saneren van verontreinigde bodems of verontreinigd grondwater. Met een DLP-er haal je een expert in huis op het gebied van veiligheid, gezondheid en arbeidshygiëne.

De taken van een DLP KVP

Voordat je een DLP-er of KVP-er inschakelt is het goed om te weten wat je hier precies aan hebt en wat de taken zijn. Een veiligheidsdeskundige met een DLP opleiding is intensief getraind en helpt je met het opstellen van een V&G plan, schrijft een plan van aanpak, stelt de veiligheidsklasse vast en voert maatregelen door die de veiligheid verhogen. Ook houdt een DLP-er zich bezig met het inventariseren van risico’s, het beoordelen van werksituaties en de procesveiligheid. Het is bij G4S Safety Solutions mogelijk om een deskundige in te schakelen voor het verbeteren van de veiligheidsklasse.