Een kredietcontrole laten doen is erg voordelig

Wil je graag je eigen krediet weten of wil je het weten van een bedrijf waar je mee samen gaat werken? Geen probleem, want dit kun je controleren bij CBMK. Door een kredietcontrole te doen, weet je zeker dat het bedrijf waar je gaat werken of mee samen gaat werken ook echt goed bezig is en goed met zijn geld omgaat. Tijdens een kredietcontrole check je de waardigheid van het krediet van een bedrijf. Dit kun je het beste doen via een partij buiten jullie twee, zodat het bedrijf niet weet dat je dat controleert. Hierom raden we CBMK aan voor een goede kredietcontrole.

Kies voor een snelle of uitgebreide kredietcontrole

Bij CBMK kun je kiezen voor meerdere opties wat betreft een kredietcontrole. Je kunt een snelle controle aanvragen. Dit wordt dan online gedaan en dan kun je meteen het krediet van een bedrijf zien en hoeveel dit waard is. Je kunt ook kiezen voor een uitgebreide kredietcontrole. Bij een uitgebreide controle wordt er gekeken naar bepaalde data zoals jaarverslagen en betalingen. Dit kan een paar uurtjes duren of soms een hele dag, ligt aan de grootte van het bedrijf. Dan heb je daarna wel uitgebreide informatie over bedrijf.

Stel een alert in om op de hoogte te blijven

Wil je op de hoogte gehouden van de kredietwaardigheid van een bedrijf? Kies dan voor een alertservice. Dan word je op de hoogte gehouden en krijg je regelmatig kredietcontroles doorgestuurd. Zo kun je inzicht houden in het bedrijf waar je bent gaan werken en kun je ook zien als er iets negatiefs gebeurt. Als er iets verandert in de kredietwaardigheid van het bedrijf of bijvoorbeeld een klant waar je mee samenwerkt, krijg je een alert.