Een opleiding BHV: dit ga je leren

Met een opleiding BHV wordt je binnen twee dagen opgeleid tot gecertificeerd bedrijfshulpverlener. De cursus wordt geleid door gespecialiseerde instructeurs van G4S die alle belangrijke informatie doorgeven. Niet alleen een klein stukje theorie, maar vooral heel veel praktijk. Het belangrijkste is oefenen, zodat je als bedrijfshulpverlener weet hoe je snel moet handelen in levensbedreigende situaties. Ook als je al een certificaat hebt is het goed om deze up-to-date te houden. Je kunt dan een herhalingstraining volgen om zo de opleiding BHV van G4S vers in je geheugen te hebben. 

De onderdelen van een opleiding BHV

De opleiding BHV van G4S bestaat uit verschillende onderdelen die allemaal beginnen met wat theorie. Deze theorie is nodig om zo de praktijk goed te kunnen begrijpen. Na de theorie is het vooral tijd om te oefenen. In de praktijk leer je het beste om te onthouden wat de juiste handelingen zijn in het geval van nood. Zo leer je niet alleen een brand bestrijden, maar ook alles eromheen. Denk hierbij aan alarmeren, ontruimen en de communicatie naar collega’s en mede BHV’ers tijdens een noodgeval. Daarnaast leer je ook allerlei levensreddende handelingen die je mogelijk moet uitvoeren op de werkvloer. Met een opleiding BHV kun je meer veiligheid op de werkvloer garanderen.

Er zijn allerlei cursussen en opleidingen rondom BHV die je kunt volgen bij G4S. Zo kun je ook kiezen voor de opleiding Brand, Alarmeren, Ontruimen en Communicatie of de opleiding Levensreddende Eerste Hulp. Ook de opleiding Bedrijfshulpverlening en Opleiding AED – E-Learning is de volgen bij G4S.